Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Uniós élelmiszer-ellenőrzést sürgetnek a lengyel húsbotrány-miatt

2019-02-04
07:01
Forrás
Euronews
Európai uniós ellenőrző szerv felállítását sürgeti Franciaország a lengyel húsbotrány miatt.

Franciaországba mintegy nyolcszáz kilogramm jutott annak a lengyel vágóhídnak a termékéből, amelyről kiderült, hogy titokban súlyosan beteg szarvasmarhákat is feldolgozott. A húsból hét tonnát Lengyelországban értékesítettek, három tonna húst pedig exportáltak tizenegy uniós tagállamba, köztük Magyarországra. A lengyel hatóságok szerint a hús nem veszélyes az egészségre. Az európai ügyekért felelős francia miniszter hangsúlyozta: az európaiaknak joguk van tudni, mi kerül a tányérjukra.

Európai Unió
Lengyelország
hús

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.