Ugrás a tartalomra

Uniós segélyszállítmány a földrengések túlélőinek

2023.02.26
15:08
Forrás
MTI
Az EU összesen 420 tonna segélyt szállít Törökországba és Szíriába.

Az Európai Unió humanitárius segélyszállítmányokat szervez a törökországi és szíriai földrengés túlélői számára - jelentette be az Európai Bizottság. A szíriai humanitárius légi híd segítségével két, gyorssegélyt, téli sátrakat, fűtőberendezéseket szállító repülőgép szállt le vasárnap Damaszkuszban, hogy további támogatást nyújtson a földrengés sújtotta szíriai lakosságnak. A légi hídon keresztül az EU összesen 420 tonna segélyt szállít, ebből 225 tonnát a közös uniós humanitárius készletekből, 1,1 millió euró értékben. Emellett, 15 európai ország az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében természetbeni adományokat - sátrakat, matracokat, takarókat, fűtőtesteket, higiéniai csomagokat, generátorokat, élelmiszereket, orvosi felszereléseket - juttatott el a szíriai rászorulóknak.

földrengés
Törökország
Szíria
segély
Európai Unió

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.