Ugrás a tartalomra
Pixabay/WeeFee_Photography

Változnak a belépési feltételek Görögországba

2021.06.18
09:46
2021.06.18
09:54
Forrás
Szerbiai RTV
Enyhítések is életbe lépnek.

A görög Egészségügyi Minisztérium epidemiológiai bizottsága úgy határozott, hogy negatív gyorsteszttel engedélyezi a belépést a zöld listán szereplő országok állampolgárai számára. A 12 évnél fiatalabb gyerekeknek, akik kísérővel együtt lépnek be Görögországba a zöld országok listájáról, nem lesz szükségük PCR-tesztre. A narancssárga és a piros kategóriába tartozó országok esetében a 6 évnél fiatalabb, szintén kísérővel érkező gyermekeknek sem teszik kötelezővé a tesztet. Az Európai Unió szerdán visszavette Szerbiát a zöld országok listájára.

Enyhítések is életbe lépnek Görögországban, június 19-étől megnyílhatnak a szabadtéri játszóterek, a vidámparkok és a wellness központok. A bizottság azt a döntést is meghozta, hogy a teljesen beoltott emberek maszk nélkül edzhetnek a fitneszközpontokban. Július 1-jétől pedig 50 százalékos kapacitással látogathatók a mozik Görögországban.

Görögország
határátlépés
turizmus

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.