Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tamas Vasvari/MTI via AP

Védőkesztyűhiány jelentkezhet

2020-04-01
09:57
Forrás
Magyar Szó
Hamarosan jelentős védőkesztyűhiány jelentkezhet, ugyanis a karantén miatt már több országban akadozik a termelés, mivel a gyárak nem tudnak teljes kapacitással működni.

Az esetleges hiányra figyelmeztet a malajziai Top Glove cég. A világ legnagyobb gumikesztyűgyártó vállalatának vezetője elmondta, a megrendelések Európából és Amerikából az elmúlt hetekben csaknem a kétszeresére emelkedtek a vállalat termelési kapacitásához képest. A vállalat napi szinten 200 millió természetes és szintetikus kesztyűt képes előállítani.

Néhány vásárló pánikszerűen rendel, általában hónaponként tíz konténert igényelnek, ám most hirtelen húsz konténert vásárolnak. Mindenképpen hiány van gumikesztyűkből. A vásárlók 100 százalékkal többet rendelnek, mi pedig a termelést csak 20 százalékkal növelhetjük, tehát 50–80 százalék hiányzik a követelmények teljesítéséhez – mondták a cégnél.

Ez a hatalmas felvásárlás még elhúzódhat három hónapig, de az átlagnál nagyobb rendelések várhatóan akár a kilencedik hónapig is eltarthatnak, még akkor is, ha az ázsiai piacokon a kereslet alábbhagy. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztetett, hogy a személyi védőeszközök globális hiánya jelenti a koronavírus elleni küzdelem egyik legnagyobb veszélyét.

Védőkesztyű
hiány
kapacitás
akadozik
megrendelés

Most

Népszerű