Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Véget ért a világ egyik leghosszabb vesztegzára

2020-10-28
08:15
Forrás
hirado.hu
112 nap után feloldották a vesztegzárat Melbourne-ben, amit a koronavírus-járvány miatt vezettek be. Ez volt az egyik leghosszabb járványügyi zárlat a világon.

Az ausztráliai városban július elején rendeltek el karantént, miután a fertőzöttek napi száma megközelítette a kétszázat. Ez a szám augusztus elejére már hétszázra nőtt, ezért rendkívüli járványhelyzetet hirdettek a nagyvárosban. Egyebek mellett rendőri jelenlét és éjszakai kijárási tilalom lépett életbe. 

Kedd éjféltől azonban ismét megnyíltak az éttermek, kávézók, kocsmák és boltok. Helyszíni jelentések szerint egyes szórakozóhelyeken szilvesztert idéző hangulat volt, visszaszámlálással köszöntötték az éjféli határidő lejártát. 

Victoria államban hétfőn jelentették be, hogy az előző napon egyetlen újabb koronavírusos fertőzés és haláleset sem történt. Kedden sem regisztráltak új fertőzöttet, szerdán pedig két újabb eset volt.

Ausztráliában eddig 27,5 ezer fertőzést regisztráltak, arányaiban sokkal kevesebbet, mint más fejlett országokban.

Ausztrália
karantén
vesztegzár
kijárási tilalom
véget ért
koronavírus

Most

12:44, Frissítve: 12:54

Nem tart sokáig a ragyogó napsütés

Hétfőtől változékony időjárásra kell számítani. A hét elején átmeneti esőzésre van kilátás. Kedden rövid időre kisüt a nap, de a hét többi napján borús, csapadékos lesz az idő.
12:08

Újabb lakás és autók találnak gazdára

Ma tartják meg a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték második húzását. Öt személyautót és egy belgrádi lakást sorsolnak ki a számlákkal teli borítékok beküldői között.
11:44, Frissítve: 11:51

Jótékonysági ruhavásár Újvidék rászorulóiért

Jótékonysági ruhavásárt szerveztek az újvidéki CK13 Ifjúsági Központban. A befolyt összeget a Szolidaritás konyhája elnevezésű csoportosulásnak adományozták, amely minden kedden melegételt készít a város hajléktalanjainak és rászorulóinak.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.