Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Végigdübörgött a nehéztüzérség a Vörös téren

2021.05.09
18:24
2021.05.09
19:20
Forrás
Szerbiai RTV
A győzelem napját ünneplik ma Oroszországban. Moszkvában, a Vörös téren katonai parádét tartottak, 12 500 katona és 190 fegyveres egység ünnepélyes felvonulását követhette a közönség.
Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Az oroszországi győzelem-napi megemlékezések fő katonai eseménye a moszkvai parádé volt. A katonai és fegyveres felvonulás mellett 76 harci repülő és helikopter, valamint több csúcstechnológiás harckocsi és tank látványos bemutatóját láthatták a nézők. Az orosz zászló színeit hat Szu-25 támadórepülő festette az égre.

A moszkvai parádén Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédében kiemelte, a Szovjetunió győzelmét a fasizmus felett örökre megjegyzi majd a világ. 

„Mindig emlékezni fogunk rá, hogy ezt a hatalmas győzelmet valójában a szovjet nép aratta. A legnehezebb háborús körülmények között tettük meg ezt, a legfontosabb harcokban, amelyek eldöntötték a fasizmus elleni küzdelem további sorsát. Nemzetünk egységes volt, de egyedül állt, mégis hősiesen küzdött, és rengeteg áldozatot vállalt a győzelemért. A háború kilátástalanságot, szomorúságot és könnyeket hozott, ezeket pedig nem lehet elfelejteni. Mindenki, nemzettől és vallási meggyőződéstől függetlenül küzdött szülőhazája minden darabjáért.”

Oroszország-szerte összesen 27 városban tartottak felvonulást, több mint hatvanezer katona részvételével.

Moszkva
Vörös tér
katonai
parádé
győzelem napja

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.