Ugrás a tartalomra
Tanjug / AP / Roman Chop

Veszélyben az ukrán utánpótlási vonalak

2023.03.20
18:02
2023.03.20
18:20
Forrás
hirado.hu, Szerbiai RTV
Mindeközben az Európai Unió a lőszerek közös biztosításáról egyeztet a nap folyamán Brüsszelben.

Az orosz bekerítő hadművelet egyre inkább veszélyezteti az ukrán utánpótlási vonalakat - tájékoztat a brit hírszerzés. Az elmúlt három hétben az orosz erők fokozatosan törtek előre a Donyeck várostól közvetlenül északra fekvő, ukrán kézben lévő Avdijivka körül. A város egyébként 2014 óta a donbászi konfliktus frontvonalában van.

Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője reményének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az uniós tagállamok védelmi és külügyminiszterei megállapodnak a lőszerek közös biztosításáról, ellenkező esetben nehézségekbe fog ütközni a fegyverszállítás Ukrajnának. Az EU egyébként 2 milliárd euró értékben biztosítana, főként 155 milliméteres tüzérségi lőszereket Ukrajnának, hogy megerősítse az ország védekező képességét.

Ukrajna
háború
Josep Borrell

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű