Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/NASA/EOSDIS

Vihar pusztított Ausztráliában

2021.04.12
08:11
2021.04.12
08:16
Forrás
MTI, hirado.hu
Hétfőre virradóra otthonok tízezrei maradtak áram nélkül, és sok ház megrongálódott – adta hírül az ausztrál katasztrófaelhárítás.

Súlyos pusztítást végzett a Seroja nevű ciklon Nyugat-Ausztráliában. A vihar a legsúlyosabban Kalbarri városát sújtotta, amelyben az épületek 30 százaléka szenvedett komoly károkat. Scott Morrison miniszterelnök Facebook oldalán „nagyon súlyosnak” írta le a nyugat-ausztráliai helyzetet. A meteorológiai intézet közlése szerint Nyugat-Ausztráliának olyan részére csapott le a Seroja nevű ciklon, amely csak ritkán tapasztal ilyen időjárási jelenséget, ebből következőn a házakat sem építik olyan szilárdra, mint kíméletlen viharoktól gyakrabban megtépázott területeken.

ciklon
vihar
Ausztrália

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.