Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Natacha Pisarenko

Világ: Egy nap alatt 340 ezer új fertőzött

2020.10.20
11:03
2020.10.20
18:02
Forrás
MTI, worldometers.info
A világon már 40 657 074 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 123 112, a gyógyultaké pedig 30 360 273 a worldometers kedd reggeli adatai szerint.
Tanjug/AP/John Minchillo
Tanjug/AP/LaPresse/Alessandro Pone

Fotó:Tanjug/AP/LaPresse/Alessandro Pone

Európában is egyre nagyobb ütemben terjed a fertőzés, számos helyen újabb szigorításokat vezettek be. Lombardia olasz tartományban például éjszakai kijárási tilalom elrendelését kérte a tízmilliós tartomány elnöke. A kijárási tilalmat csütörtöktől akarják bevezetni, este tizenegy órától reggel ötig.

Tanjug/AP/Michael Probst

Fotó:Tanjug/AP/Michael Probst

Egy bajorországi járásban zárlatot rendeltek el. A ma 14 órától legalább két hétig érvényes szabályok szerint az Ausztriával határos alpesi járásban élő mintegy 105 ezer ember csak nyomós okkal hagyhatja el az otthonát. Mindenki csak egyedül vagy a háztartásában élőkkel tartózkodhat a lakásán kívül. Éjszakai kijárási tilalmat rendelt el a szlovén kormány is az ország egész területére a koronavírus-járvány megfékezése céljából. Továbbra is érvényben marad a lakhelyelhagyási tilalom, amelyet most az egész ország területére kiterjesztettek, függetlenül attól, hogy erősen vagy kevésbé fertőzött területen lakik-e valaki.

koronavírus
koronavírus-járvány

Most

15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.