Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Natacha Pisarenko

Világ: Egy nap alatt 340 ezer új fertőzött

2020-10-20
11:03
2020-10-20
18:02
Forrás
MTI, worldometers.info
A világon már 40 657 074 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 123 112, a gyógyultaké pedig 30 360 273 a worldometers kedd reggeli adatai szerint.

Fotó:Tanjug/AP/LaPresse/Alessandro Pone

Európában is egyre nagyobb ütemben terjed a fertőzés, számos helyen újabb szigorításokat vezettek be. Lombardia olasz tartományban például éjszakai kijárási tilalom elrendelését kérte a tízmilliós tartomány elnöke. A kijárási tilalmat csütörtöktől akarják bevezetni, este tizenegy órától reggel ötig.

Fotó:Tanjug/AP/Michael Probst

Egy bajorországi járásban zárlatot rendeltek el. A ma 14 órától legalább két hétig érvényes szabályok szerint az Ausztriával határos alpesi járásban élő mintegy 105 ezer ember csak nyomós okkal hagyhatja el az otthonát. Mindenki csak egyedül vagy a háztartásában élőkkel tartózkodhat a lakásán kívül. Éjszakai kijárási tilalmat rendelt el a szlovén kormány is az ország egész területére a koronavírus-járvány megfékezése céljából. Továbbra is érvényben marad a lakhelyelhagyási tilalom, amelyet most az egész ország területére kiterjesztettek, függetlenül attól, hogy erősen vagy kevésbé fertőzött területen lakik-e valaki.

koronavírus
koronavírus-járvány

Most

10:31, Frissítve: 11:00

Koronavírusos Lewis Hamilton

A Forma–1 közleményben számolt be arról, hogy a világbajnok Lewis Hamilton elkapta a koronavírust. Ki kell hagynia a hétvégi Szahíri Nagydíjat.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.