Ugrás a tartalomra
Pixabay/Myriams-Fotos

A világ nagyvárosai lemondják a szilveszteri bulikat az omikron miatt

2021.12.26
21:24
2021.12.27
07:08
Forrás
Euronews.com, napi.hu
A világ egyre több nagyvárosában mondják le a szilveszteri bulikat a koronavírus omikron variánsának terjedése miatt, vagy fokozott elővigyázatosság és korlátozások mellett tartják meg azokat.

Athénban, Berlinben, valamint több más nagy német város mellett Edinburgh-ben, Londonban és Újdelhiben sem tartják meg a központi évbúcsúztató partikat. Ugyancsak elmarad a Champs-Elysées fölé tervezett hagyományos újévi tűzijáték Párizsban, ahol tilos lesz a nyilvános bulik szervezése. Róma és Velence vezetése szintén lefújta az ünnepségeket. A New York-i Times Square-en rendezendő hagyományos szilveszteri ünnepségre is sokkal kevesebb bulizót várnak, kötelező maszkviselés mellett. Rio de Janeiróban és Fokvárosban szabad a mulatozás, Dubaj, Las Vegas és Tajpej tűzijátékkal várja az új évet. Sydney-ben csak jeggyel lehet bulizni. 

Egyébként az ünnepekben bezárkózik Európa nagyobb része. Rekordmennyiségű koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Franciaországban szombaton: több mint 104 ezret. A francia kormány olyan szabályt tervez életbe léptetni, amely alapján a nem beoltottak még teszt birtokában sem kaphatnak majd olyan jogosultságokat, mint az oltási igazolvánnyal rendelkezők.

Az Egyesült Királyság fontolgatja a házhoz menő oltási kampányt. Mindeközben új korlátozások léptek életbe Skóciában, Walesben és Észak-Írországban: mindhárom országban korlátozták a vendéglátóhelyek nyitvatartását, újra bevezették a közösségi távolságtartás szabályait, és korlátozták az összejövetelek nagyságát.

Portugália szintén új korlátozásokat vezetett be, amelyk az év végi ünnepek idején is érvényesek: nagyon kevesen gyűlhetnek csak össze, az éttermekbe és nyilvános helyekre belépéshez pedig negatív tesztet kell felmutatni.

Franciaország
Németország
Görögország
angliai
Skócia
Amerikai Egyesült Államok
Sidney

Most

21:56

Nyári táborok - hasznos időtöltés a szünidő alatt

Lassan közeledik a nyári szünet, amikor a gyerekek egy kis időre elköszönhetnek az iskolától, aki teheti ilyenkor táborba megy. Legalábbis az aki megengedheti magának, s akinek a szülei megengedik. A lehetőségekből Vajdaságban nincs hiány.

Népszerű

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.