Ugrás a tartalomra
Tanjug/Graham Hughes/The Canadian Press via AP

Világszerte már 1,5 millió ember halt meg a koronavírus miatt

2020.12.07
07:42
2020.12.07
16:18
Forrás
worldometers.info, MTI
Csaknem 67,4 millió a koronavírussal fertőzöttek száma a világon, a gyógyultaké pedig 46,6 millió - olvasható a worldometers.info oldalon.
Tanjug/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

A Covid-19 betegség továbbra is az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 15,1 millió fertőzött volt, majdnem 289 ezren haltak meg és több mint 8,8 millióan gyógyultak meg.

Tanjug/AP Photo/Richard Vogel

Második helyen India, harmadik helyen pedig Brazília áll a beazonosított fertőzöttek száma tekintetében.

Tanjug/AP Photo/Richard Vogel

Európa számos országában szigorításokat vezettek be az elmúlt időszakban a járvány terjedésének visszaszorítása érdekében.

Tanjug/Kay Nietfeld/dpa via AP

Bajorországban tovább szigorítják a koronavírus miatt bevezetett korlátozásokat. Az emberek csak szükség esetén hagyhatják el otthonukat, például munka, egészségügyi probléma vagy séta miatt. A boltok továbbra is nyitva tarthatnak és az iskolák is fogadják a 13 évnél idősebb diákokat.

Törökországban most szombaton és vasárnap ismét egész hétvégés kijárási korlátozás volt érvényben. Hétköznap csak éjszaka korlátozott a lakhelyelhagyás.

Az olasz kormány csütörtökre virradóra meghozott döntése értelmében december 21. és január 6. között csak munkavégzés vagy súlyos egészségi indokok miatt lesz engedélyezett a tartományok közötti átutazás. 25-én és 26-án, valamint január elsején a városok, települések közötti mozgás is tiltott.

világ
koronavírus
járvány
Amerika
India
Brazília
fertőzöttek
elhunytak
adatok
Európa

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.