Ugrás a tartalomra
Fotó: Szalai Adrián

Visszakövetelik a műanyag szívószálakat a brit McDonald's-okban

2019-04-24
21:10
2019-04-24
21:57
Forrás
hvg.hu
Egy online petícióban már 36 ezren kérik vissza az évszázadok alatt lebomló műanyag szívószálakat.

A környezettudatosság jegyében a McDonald's Nagy-Britannia és Írország 1361 éttermében tavaly elkezdte papírra váltani a műanyag szívószálakat, egy online petícióban a vásárlók azonban máris elkezdték visszakövetelni a műanyagot - írja a BBC.

A petíciót hét nap alatt több mint 36 ezren írták alá az interneten, ugyanis több vásárló is arra panaszkodik, hogy az új típusú papír szívószálak szétolvadnak az italokban, és az ízük is szörnyű, konkrétan papírízük van. Volt, aki a Twitteren arra panaszkodott, hogy olyan érzése van, mintha egy üres WC-papír gurigán keresztül próbálna shake-et inni, és hogy használhatatlanok a papír szívószálak.

Mások azonban védelmükbe vették a gyorsétteremláncot, mondván aki arra panaszkodik, hogy a papír szívószál tönkreteszi az italát, az inkább gondoljon bele abba, hogy a műanyag szívószál a Földet teszi tönkre, a McDonald's korábban pedig csak Nagy-Britanniában évente 8,5 milliárd műanyag szívószálat használt el.

A cég maga azt közölte, hogy a beszállítójuktól olyan papír szívószálakat kapnak, amelyek legalább 30 percig tartósak a legtöbb, ha nem minden folyadékban, és hogy ők maguk örülnek annak, hogy lényeges lépést tettek a környezetre gyakorolt hatásuk csökkentéséért.

Az egyik beszállító szerint a papír szívószálak egyébként idővel fejlődni fognak, de az iparág egyelőre még gyerekcipőben jár. Szerintük arról van szó, hogy igenis kompromisszumot kell kötni, hogy egy 30-40 percig tartós terméket használ az ember, vagy egy olyat, amely további 150 évig nem is fog lebomlani.
 

McDonald's
Egyesült Királyság
szívószál

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.