Ugrás a tartalomra

Vízágyúkkal oszlatták a tanárokat Törökországban

2016.09.09
19:22
Vízágyúkat is bevetett több száz tüntető tanár ellen a rendőrség pénteken Törökországban, és jó párat őrizetbe vett a demonstrálók közül - adták hírül török szakszervezetek
Vízágyúkat is bevetett több száz tüntető tanár ellen a rendőrség pénteken Törökországban, és jó párat őrizetbe vett a demonstrálók közül - adták hírül török szakszervezetek. A megmozdulás Diyarbakir városában volt, az ország délkeleti, zömmel kurdok lakta részén. A tanárok az oktatási minisztérium tartományi hivatalának épülete elé vonultak az ellen tiltakozva, hogy tömegével függesztik fel őket munkájukból: csütörtökön 11 285 pedagógus járt így, pénteken pedig további 418.A tüntetők kórusban azt kiáltozták, hogy “vállvetve a fasizmus ellen!”Diyarbakirban és az azonos nevű tartományban augusztus közepe óta tilos tüntetni az elvetélt katonai puccskísérlet nyomán kihirdetett szükségállapot rendelkezései alapján.Binali Yildirim kormányfő már múlt vasárnap, Diyarbakirban tartott beszédében kilátásba helyezte több ezer olyan tanár elbocsátását, akik valamilyen kapcsolatba hozhatóak a terrorizmussal, nevezetesen a kurd autonómiáért küzdő Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezettel. A kurd szeparatizmust illető “átvilágítások” keretében aztán az oktatási minisztérium több tízezer tanárt felfüggesztett munkaköréből annak gyanújával, hogy különböző formában támogatást nyújtottak a PKK-nak. (MTI)
tüntetés
pedagógusok
Törökország

Most

20:55

Újabb intenzív rakétatűz

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este - jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a Gázai övezetben.
20:53, Frissítve: 21:49

Autópálya épül Muzslya legrégebbi utcájában?

Nagy elégedetlenséget váltott ki Muzslyán a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék közötti leendő autópálya terve. A dokumentum szerint ugyanis néhány házat lebontanak a bánáti helyi közösség legrégibb utcájában, és kerteket is elvennének az építkezés miatt.
20:51, Frissítve: 20:59

Felújítják a kishegyesi Szűz Mária-szobrot

Sokakat meglep, még a helyieket is, hogy Kishegyes Nyugati temetőjében egy régi és hányattatott sorsú szobor található. Egykor a település büszkeségének számított a Szűz Mária-szobor, de évtizedekre eltűnt a köztudatból.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.