Ugrás a tartalomra
pixabay/arcaion

Vízhiány fenyegeti a Föld lakosságának egynegyedét

2019-12-13
13:25
Forrás
www.elobolygonk.hu
A klímaváltozás miatt a folyamatosan csökkennek a természetes vízforrások.

A legújabb kutatások szerint a hegyekben található gleccserek és alpesi tavak folyamatosan kiszáradnak. A felmérések rámutatnak, hogy Ázsia vizei, közülük az Indus folyó van a legnagyobb veszélyben, amely Indiát és Pakisztánt látja el. Az egyre nagyobb népesség szaporulatot már aligha tudják fedezni az ázsiai vizek. De Európát és Amerikát is súlyosan érintheti a vízhiány. A nagy folyók így a Rajna vagy a Columbia azért jelentősek mert télen sok vizet képesek tárolni, nyáron pedig lassan apadnak. A folyóknak ez a képessége viszont egyre gyengül, mert a gleccserek olvadnak, mivel a hegyekben gyorsabban emelkedik a hőmérséklet, mint a globális átlag.

vízhiány
klímaváltozás
természetes vízforrás

Most

21:24, Frissítve: 21:59

Harry és Meghan lemondott királyi titulusáról

Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.
18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.