Ugrás a tartalomra

Vonatbaleset Egyiptomban

2023.03.08
07:40
2023.03.08
07:49
Forrás
Hirado.hu, Szerbiai RTV
Két ember meghalt, legalább 16-an pedig megsérültek egy egyiptomi vonatbalesetben.

A szerencsétlenség a Kairótól északra fekvő Kaljúbban történt – közölte a helyi egészségügyi minisztérium. Az egyiptomi vasúti hatóság közleménye szerint a kaljúbi pályaudvarra érkezve a vonatvezető figyelmen kívül hagyta a szemafor tilos jelzését és a vonat nekirohant a pálya végén lévő ütközőbaknak. A mozdony és az első kocsi kisiklott. Az illetékes főügyész vizsgálatot rendelt el a baleset ügyében. A gyakori baleseteket rendszerint infrastrukturális és karbantartási gondoknak tudják be Egyiptomban. Az ország történelmének legsúlyosabb vasúti katasztrófája 2002-ben történt, amikor egy vonat kigyulladt. A Kairótól mintegy negyven kilométerre délre történt szerencsétlenségben több mint 370-en haltak meg.

vonatbaleset
Egyiptom

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.