Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Fareed Khan

Vonatok ütköztek Pakisztánban, sokan meghaltak

2021.06.08
15:42
Forrás
hirado.hu
Több mint a duplájára, 63-ra emelkedett két dél-pakisztáni vonat ütközése halálos áldozatainak száma egy nappal azt követően, hogy a mentők további 12 holttestet emeltek ki az összeroncsolódott kocsikból – közölték a hatóságok.

Az ütközés egy rossz állapotú vasúti pályán történt a Szindh tartomány déli részén fekvő Daharki város közelében, amikor egy gyorsvonat belerohant egy másikba, amely percekkel korábban, hétfőn hajnalban kisiklott. Az országban az elöregedett vasúthálózat és a jelzőlámpák nem megfelelő karbantartása miatt gyakoriak a vonatbalesetek. A két vonaton utazó mintegy 1100 utas többsége aludt, amikor a déli kikötőváros, Karacsi és a keleti Pandzsáb tartománybeli Szargodha között közlekedő szerelvény kisiklott, és több kocsija felborult. Miközben az utasok igyekeztek kiszállni, egy másik gyorsvonat belerohant a kisiklott vagonokba. A mentési munkálatok hétfőn egész nap, az éjszaka folyamán és kedden is folytak.

vonatbaleset
Pakisztán

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.