Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Fareed Khan

Vonatok ütköztek Pakisztánban, sokan meghaltak

2021.06.08
15:42
Forrás
hirado.hu
Több mint a duplájára, 63-ra emelkedett két dél-pakisztáni vonat ütközése halálos áldozatainak száma egy nappal azt követően, hogy a mentők további 12 holttestet emeltek ki az összeroncsolódott kocsikból – közölték a hatóságok.

Az ütközés egy rossz állapotú vasúti pályán történt a Szindh tartomány déli részén fekvő Daharki város közelében, amikor egy gyorsvonat belerohant egy másikba, amely percekkel korábban, hétfőn hajnalban kisiklott. Az országban az elöregedett vasúthálózat és a jelzőlámpák nem megfelelő karbantartása miatt gyakoriak a vonatbalesetek. A két vonaton utazó mintegy 1100 utas többsége aludt, amikor a déli kikötőváros, Karacsi és a keleti Pandzsáb tartománybeli Szargodha között közlekedő szerelvény kisiklott, és több kocsija felborult. Miközben az utasok igyekeztek kiszállni, egy másik gyorsvonat belerohant a kisiklott vagonokba. A mentési munkálatok hétfőn egész nap, az éjszaka folyamán és kedden is folytak.

vonatbaleset
Pakisztán

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.