Ugrás a tartalomra
Twitter

Vulkánkitörés Jáva szigetén - VIDEÓ

2023.03.11
21:37
2023.03.12
08:03
Forrás
euronews.com
Ismét kitört a Merapi tűzhányó Indonéziában, hamuval borítva be a környékbeli településeket – közölte az ország földtani intézete.

A vulkán 12.12-kor tört ki helyi idő szerint – tudatta az intézet, hozzátéve, hogy a hegyből az elmúlt héten 19 alkalommal bugyogott fel láva, és 553 vulkáni eredetű földrengést okozott.

A hatóságok felszólították az embereket, hogy kerüljék el a Merapi 7 kilométeres körzetét, és ne menjenek a tűzhányónál eredő folyókhoz.

A Merapi Közép-Jáva tartomány és Yogyakarta határán fekszik, és Indonézia egyik legaktívabb tűzhányója.

Az elmúlt hónapokban a szakemberek 3-as szintű riasztást adtak ki rá, ami azt jelenti, hogy számítottak olyan kitörésre, amely súlyosan érintheti a hegy környékén fekvő területeket.

A Merapi 2010-es kitörésekor több mint 200 ember halt meg.

vulkánkitörés
vulkán
Indonézia
Jáva

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.