Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

A WHO nem támogatja a a koronavírus-útlevél bevezetését

2021-01-19
07:44
Forrás
Magyar Szó
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerbiai irodájának vezetője, Marijan Ivanuša azt nyilatkozta, hogy a WHO nem támogatja a koronavírus-útlevelek bevezetését.

Az oltást nem szabad elpolitizálni, Szerbiában és a világon is kevés van belőle, mondta. Hangsúlyozta, hogy Szerbiának több adag koronavírus-elleni védőoltás áll rendelkezésére, mint a világ más országainak, szerinte ez az intenzív munka és a különféle gyártóktól való oltóanyag-beszerzés miatt van.

„Több országban sokkal kevesebb vakcina van, vagy akár nincs is belőle. Tudjuk, hogy ez egy új védőoltás, mivel a betegség is új. Ezeknek az oltóanyagoknak a kifejlesztése némi időt vett igénybe, hosszú időbe telik a kellő mennyiség előállítása” – magyarázta Ivanuša.

Rámutatott, hogy néhány ország nagy mennyiségű oltást rendelt. Ivanuša úgy véli, hogy ezek az országok hamarosan adományoznak a vakcinákból, vagy lehetővé teszik mások számára is, hogy vásároljanak belőle.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerbiai irodájának vezetője kijelentette, hogy a WHO nem támogatja a koronavírus-útlevél bevezetését, mint az országba való belépés feltételét. Elmondta, hogy ez különbséget tenne a polgárok között, ami korántsem elfogadható.

koronavírus-útlevél
Marijan Ivanuša
WHO

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 14:44

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.