Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Esteban Felix

Zavargások törtek ki Chilében

2019-10-19
12:02
Forrás
hvg.hu
Metrójegyárak emelkedése miatt zavargások voltak a chilei fővárosban.

Santiago területén a tüntetések előtt felhívások jelentek meg, hogy az utasok jegy nélkül használják a járatokat, és ezzel tiltakozzanak az ellen, hogy 800 pesóról 830-ra emelték az árát, ami valamivel több mint egy euró. Januárban már 20 pesóval drágult a közlekedés. Az illetékesen az összes metróbejáratot lezárták, ennek következtében pusztításba kezdtek a tüntetők. Rendkívüli állapotot hirdettek a város területére. A hálózat működtetője azzal indokolta a 164 állomás lezárását, hogy a károk miatt nem oldható meg a biztonságos közlekedés. Sok helyen a feldühödött emberek barikádokat emeltek az utcákon, és összeverekedtek a rendőrökkel. A metró az egész hétvégén zárva marad.

Chile
Santiago de Chile
zavargások

Most

17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.
13:46, Frissítve: 17:51

Gyermekkortól óvjuk szemünk világát!

Ingyenes szemészeti ellenőrzést tartottak a gyermekek világnapja alkalmából a szabadkai Kuća zdravlja szemészeti központban. A vizsgálatra 4 és 12 év közötti gyerekeket és szüleiket várták.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.