Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Esteban Felix

Zavargások törtek ki Chilében

2019-10-19
12:02
Forrás
hvg.hu
Metrójegyárak emelkedése miatt zavargások voltak a chilei fővárosban.

Santiago területén a tüntetések előtt felhívások jelentek meg, hogy az utasok jegy nélkül használják a járatokat, és ezzel tiltakozzanak az ellen, hogy 800 pesóról 830-ra emelték az árát, ami valamivel több mint egy euró. Januárban már 20 pesóval drágult a közlekedés. Az illetékesen az összes metróbejáratot lezárták, ennek következtében pusztításba kezdtek a tüntetők. Rendkívüli állapotot hirdettek a város területére. A hálózat működtetője azzal indokolta a 164 állomás lezárását, hogy a károk miatt nem oldható meg a biztonságos közlekedés. Sok helyen a feldühödött emberek barikádokat emeltek az utcákon, és összeverekedtek a rendőrökkel. A metró az egész hétvégén zárva marad.

Chile
Santiago de Chile
zavargások

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.