Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Nina Lyashonok, File

Zelenszkij szerint szándékos rakétatámadás történt civilek ellen

2022.07.02
13:07
2022.07.02
13:45
Forrás
Euronews, Index
Szándékos volt a pénteki orosz rakétatámadás, amely egy kilencemeletes lakótömböt ért Odessza közelében - mondja az ukrán elnök. „Ez szándékos, céltudatos orosz terror, nem hiba vagy véletlen"- fogalmazott Volodimir Zelenszkij.

A támadásban 21-en haltak meg, több tucatnyian megsebesültek. „Egy családból négy embert öltek meg... Egy 12 éves meggyilkolt fiút Dimitrónak hívták. Sajnos a halottak száma növekszik” - fogalmazott az ukrán elnök. A Kreml tagadja, hogy civileket vett volna célba.

Tanjug/AP Photo/Nina Lyashonok, File

Eközben az orosz hadsereg új szálláshelyeket épít Mariupolban, Donyeckben pedig okmányirodák nyíltak, ahol orosz útleveleket ad ki azoknak, akik korábban könnyített eljárásban jelentkeztek orosz állampolgárságért. Az oroszok által megszállt térségben már az iskolai tantervet is módosították: azok a tanárok, akik nem követik a moszkvai utasításokat, kénytelenek felmondani, és a kilakoltatás veszélye is fenyegeti őket. Ugyanakkor ha igent mondanak az orosz tantervre, akkor a régió visszaszerzése után Ukrajna vonhatja őket felelősségre, és akár három évre börtönbe kerülhetnek – írja a nemzetközi sajtó.

Ukrajna
Zelenszkij
orosz
támadás

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.