Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar, File

Zsovka: Nem jó ötlet, hogy Guterres Moszkvába utazzon

2022.04.25
08:47
2022.04.25
08:53
Forrás
Szerbiai RTV
Az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője kiemelte, kételkedik abban, hogy a Guterres által kezdeményezett megbeszélések bármiféle eredményt hoznának.

Bírálta Antonio Guterrest, az ENSZ főtitkárát Igor Zsovka, az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője, amiért Moszkvában találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és Szergej Lavrov külügyminiszterrel.

Hangsúlyozta, Guterresnek nincs felhatalmazása arra, hogy Ukrajna nevében tárgyaljon, és nem értik, mi a szándéka vele.

Zsovka hozzátette, bár minden eredményesen záruló béketárgyalás jó, kételkedik abban, hogy a Guterres által kezdeményezett megbeszélések bármiféle eredményt hoznának – számol be a Guardian brit napilap. Guterres kedden tartózkodik majd Moszkvában, csütörtökön pedig kijevi látogatást tervez, ahol találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Dmitro Kuleba külügyminiszterrel.

Moszkva
Guterres
ENSZ
Zsovka

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű