Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az 1848/49-es magyar forradalom és a szabadságharc vajdasági központi ünnepsége

2023.03.15
21:29
2023.03.15
21:47
Forrás
Pannon RTV
A Pannon RTV felvétele

A magyar nemzet ereje kultúrájának nagyságában rejlik. Ha arról lemondunk, darabokra hullunk - hangzott el a nemzeti ünnepünk, március 15-e tiszteletére rendezett vajdasági központi ünnepségen, a szabadkai Népszínház Jadran színpadán. A Hazádnak rendületlenül című ünnepi műsort megelőzően Nagy János, a magyar Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár mondott köszöntő beszédet, majd pedig Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke osztotta meg ünnepi gondolatait.

Alkalmi műsorok
1848/49-es magyar forradalom és a szabadságharc
március 15.
Nagy János
Pásztor István

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.