Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bíró Károly egykori polgármester egész alakos szobrának avatója Szabadkán

2021.06.04
21:39
2021.06.04
22:20
Forrás
Pannon RTV
- A Pannon RTV felvétele

Felavatták Bíró Károly egykori szabadkai polgármester egész alakos szobrát a város főterén. Az emlékmű a Városháza mellett kapott helyet. Bíró Károly szobrának felállítását a Vajdasági Magyar Szövetség által alapított Bíró Károly Alapítvány kezdeményezte. Bíró Károly 1902 és 1918 között állt a város élén. Neki köszönhető a mai Városháza felépülése és a szecessziós városkép kialakulása. Maga a szobor Lantos Györgyi és Máté István magyarországi szobrászművészek alkotása, és a szabadkai Antal Mihály öntödéjében öntötték formába. Bíró Károly szoboralakja mellett egy régi stílusú plakátoszlop is helyet kapott, amelyen Bíró Károly Szabadkáért tett érdemei olvashatóak, magyar, szerb, horvát és angol nyelven.

Alkalmi műsorok
Bíró Károly
szoboravatás
nemzeti összetartozás napja

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.