Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bíró Károly egykori polgármester egész alakos szobrának avatója Szabadkán

2021.06.04
21:39
2021.06.04
22:20
Forrás
Pannon RTV
- A Pannon RTV felvétele

Felavatták Bíró Károly egykori szabadkai polgármester egész alakos szobrát a város főterén. Az emlékmű a Városháza mellett kapott helyet. Bíró Károly szobrának felállítását a Vajdasági Magyar Szövetség által alapított Bíró Károly Alapítvány kezdeményezte. Bíró Károly 1902 és 1918 között állt a város élén. Neki köszönhető a mai Városháza felépülése és a szecessziós városkép kialakulása. Maga a szobor Lantos Györgyi és Máté István magyarországi szobrászművészek alkotása, és a szabadkai Antal Mihály öntödéjében öntötték formába. Bíró Károly szoboralakja mellett egy régi stílusú plakátoszlop is helyet kapott, amelyen Bíró Károly Szabadkáért tett érdemei olvashatóak, magyar, szerb, horvát és angol nyelven.

Alkalmi műsorok
Bíró Károly
szoboravatás
nemzeti összetartozás napja

Most

15:24, Frissítve: 15:36

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.