Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár és Pásztor István, a VMSZ elnökének sajtótájékoztatója Tusnádfürdőn

2019-07-25
11:04
2019-07-25
15:17
Forrás
Pannon RTV
Folytatódnak a magyar kormány által támogatott beruházások Vajdaságban.

A közeljövőben várható vajdasági beruházásokról tartott sajtótájékoztatót a tusnádfürdői szabadegyetemen Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár. A magyar kormány július eleji döntése értelmében 1,7 milliárd forintot hagytak jóvá már folyamatban lévő, illetve új projektekre. Kiemelt szerepet kap az aracsi pusztatemplom, amit szeretnének megóvni az enyészettől és vonzóvá tenni a turisták számára. A 11 projekt között szerepel még a szabadkai Városi Könyvtár, a horgosi és a noszai művelődési ház, a verbászi evangélikus templom felújítása és a Szerb-magyar középszótár kiadása is.

Potápi Árpád János
Pásztor István
Tusnádfürdő
sajtótájékoztató
beruházások
Vajdaság
magyar kormány
aracsi pusztatemplom
Szabadkai Városi Könyvtár
Művelődési Ház
verbászi evangélikus templom
projekt

Most

13:34, Frissítve: 13:47

A vihar aratott Ludason

Tart a múlt heti viharkárok felszámolása Ludason. Az erős széllökések és a csapadék leginkább a mezőgazdaságban, ezen belül is a kukoricaföldeken jelentett nagy veszteségeket.
10:53, Frissítve: 11:12

Megérkezett az ősz térségünkbe

Csütörtökön hűvös reggelre ébredhetünk, csapadékra azonban nem kell számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 5 és 7 fok között alakul, a legmagasabb 20 fok körül várható.
08:54, Frissítve: 10:30

Hurrikán érkezik a Bermuda-szigetekhez

Helyi idő szerint ma este érintheti a térséget. Az amerikai hurrikánkutató központ közleménye szerint a 3-as fokozatú hurrikán széllökéseinek sebessége eléri az óránkénti 185 kilométeres sebességet.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.