Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár és Pásztor István, a VMSZ elnökének sajtótájékoztatója Tusnádfürdőn

2019.07.25
11:04
2020.06.11
14:30
Forrás
Pannon RTV
Folytatódnak a magyar kormány által támogatott beruházások Vajdaságban.

A közeljövőben várható vajdasági beruházásokról tartott sajtótájékoztatót a tusnádfürdői szabadegyetemen Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár. A magyar kormány július eleji döntése értelmében 1,7 milliárd forintot hagytak jóvá már folyamatban lévő, illetve új projektekre. Kiemelt szerepet kap az aracsi pusztatemplom, amit szeretnének megóvni az enyészettől és vonzóvá tenni a turisták számára. A 11 projekt között szerepel még a szabadkai Városi Könyvtár, a horgosi és a noszai művelődési ház, a verbászi evangélikus templom felújítása és a Szerb-magyar középszótár kiadása is.

Potápi Árpád János
Pásztor István
Tusnádfürdő
sajtótájékoztató
beruházások
Vajdaság
aracsi pusztatemplom
Szabadkai Városi Könyvtár
Művelődési Ház
verbászi evangélikus templom
projekt
magyar kormány

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű