Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár és Pásztor István, a VMSZ elnökének sajtótájékoztatója Tusnádfürdőn

2019-07-25
11:04
2019-07-25
15:17
Forrás
Pannon RTV
Folytatódnak a magyar kormány által támogatott beruházások Vajdaságban.

A közeljövőben várható vajdasági beruházásokról tartott sajtótájékoztatót a tusnádfürdői szabadegyetemen Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár. A magyar kormány július eleji döntése értelmében 1,7 milliárd forintot hagytak jóvá már folyamatban lévő, illetve új projektekre. Kiemelt szerepet kap az aracsi pusztatemplom, amit szeretnének megóvni az enyészettől és vonzóvá tenni a turisták számára. A 11 projekt között szerepel még a szabadkai Városi Könyvtár, a horgosi és a noszai művelődési ház, a verbászi evangélikus templom felújítása és a Szerb-magyar középszótár kiadása is.

Potápi Árpád János
Pásztor István
Tusnádfürdő
sajtótájékoztató
beruházások
Vajdaság
magyar kormány
aracsi pusztatemplom
Szabadkai Városi Könyvtár
Művelődési Ház
verbászi evangélikus templom
projekt

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.