Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sajtótájékoztató a falugondnoki szolgálat négyéves munkájáról

2019-11-09
16:33
2019-11-09
16:42
Forrás
Pannon RTV
A Pannon RTV felvétele

Kereken 4 éve működik a falugondnoki szolgálat. 17 önkormányzat 50 településén teljesít szolgálatot a 20 tanyagondnok. A 4 esztendő alatt a csaknem 74 ezer látogatás során mintegy 175 ezer szolgáltatást végeztek el. Ebbe bele tartozik a fűnyírástól kezdve a tűzifa hasogatáson át a bevásárlás, a gyógyszerbeszerzés és a gondozott orvoshoz szállítása is. Jelenleg 753 felhasználója van a rendszernek.
A vajdasági falugondnok hálózatot a VMSZ a CMH-irodával és a Caritas-szal közösen működteti a Magyar Kormány támogatásával.

falugondnoki szolgálat
Ric Gábor
Pásztor István
Bús Ottó
VMSZ
CMH-iroda
Caritas
magyar kormány

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.