Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sajtótájékoztató a falugondnoki szolgálat négyéves munkájáról

2019-11-09
16:33
2019-11-09
16:42
Forrás
Pannon RTV
A Pannon RTV felvétele

Kereken 4 éve működik a falugondnoki szolgálat. 17 önkormányzat 50 településén teljesít szolgálatot a 20 tanyagondnok. A 4 esztendő alatt a csaknem 74 ezer látogatás során mintegy 175 ezer szolgáltatást végeztek el. Ebbe bele tartozik a fűnyírástól kezdve a tűzifa hasogatáson át a bevásárlás, a gyógyszerbeszerzés és a gondozott orvoshoz szállítása is. Jelenleg 753 felhasználója van a rendszernek.
A vajdasági falugondnok hálózatot a VMSZ a CMH-irodával és a Caritas-szal közösen működteti a Magyar Kormány támogatásával.

falugondnoki szolgálat
Ric Gábor
Pásztor István
Bús Ottó
VMSZ
CMH-iroda
Caritas
magyar kormány

Most

19:02, Frissítve: 19:31

Sok a migráns a határ menti településeken

Szerbiában nincsenek karanténban a migránsok. Egyre többen torlódnak fel a szerb-magyar határszakaszon, elsősorban Észak-Bácskában. Egyre többször kerülnek egymással is összetűzésbe.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.