Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A hetedik

2021.03.14
21:33
Forrás
Pannon RTV
A Pannon RTV dokumentumfilmje

A vajdasági magyarság ünneplésének egyik központi helyszíne Bácskossuthfalva március 15-én. A világ hetedik Kossuth-szobrát ezen a bácskai településen állították fel 1896-ban. A szobor sok mindent látott, ahogy a falu lakossága is. Ledöntötték, de túlélt két világháborút, hatalomváltásokat, rejtegették, szénapadláson húzta meg magát. Bácskossuthfalva központi részére szánták, de a 124 éve megtörtént felavatása óta több időt töltött padlásokon, mint közterületen. Évtizedekre nyoma is veszett. Megalkotása óta kalandos utat járt be, van mit mesélnie. A film a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült.

dokumentumfilm
A hetedik
március 15.
Kossuth-szobor

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.