Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A hetedik

2021.03.14
21:33
Forrás
Pannon RTV
A Pannon RTV dokumentumfilmje

A vajdasági magyarság ünneplésének egyik központi helyszíne Bácskossuthfalva március 15-én. A világ hetedik Kossuth-szobrát ezen a bácskai településen állították fel 1896-ban. A szobor sok mindent látott, ahogy a falu lakossága is. Ledöntötték, de túlélt két világháborút, hatalomváltásokat, rejtegették, szénapadláson húzta meg magát. Bácskossuthfalva központi részére szánták, de a 124 éve megtörtént felavatása óta több időt töltött padlásokon, mint közterületen. Évtizedekre nyoma is veszett. Megalkotása óta kalandos utat járt be, van mit mesélnie. A film a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült.

dokumentumfilm
A hetedik
március 15.
Kossuth-szobor

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.