Ugrás a tartalomra

Híradó – 2020.10.09. 20.00h

2020.10.09
20:20
2020.10.09
21:33
Forrás
Pannon RTV
A Pannon TV hírműsora

A Híradó főbb témái:
- Emelkedik a naponta igazolt koronavírussal fertőzött személyek száma Szerbiában, 24 óra alatt 173 újabb esetet regisztráltak.
- Ismét ezer fölött jár az újonnan azonosított koronavírusos személyek száma Magyarországon. Az elmúlt 24 órában 1176 magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést.
- Bizakodóak a vajdasági almatermesztők, hamarosan India is feliratkozhat a felvásárlók listájára. Az első almaszállítmányok már útra keltek.
- Kopogtat az igazi ősz. Vasárnap este hidegfront érkezik többnapos csapadékkal.
- Továbbra is zajlanak a súlyos betegségben szenvedő Pál Gajódi Olivérnek szervezett jótékonysági akciók Vajdaság-szerte.
- A szerb és a magyar labdarúgó válogatott is megnyerte tegnap esti Eb-pótselejtezőjét, így karnyújtásnyira került a kontinenstornán való szereplés.

koronavírus-járvány
Müller Cecília
Dr. Darija Kisić Tepavčević
Batut Közegészségügyi Intézet
Dr. Sanja Radojević Škodrić
remdesivir
Szerbiai Klinikai Központ
Orbán Viktor
Ábrahám Sándor
Urbán Károly
Branislav Nedimović
almatermelő
Ana Brnabić
falvak
tragédia
Nobel-békedíj
Zavarkó Árpád
Silling Léda
Neda Mirković-Marić
régészeti kiállítás
Szabadkai Kortárs Galéria
Vajda Attila
nyári tantere
Zombori Imre
Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola
VIFÓ
Pál Gajódi Olivér
Pásztor Dániel
Hulló Zsófia
Boros Gyevi Csongor
Jótékonysági Összművészeti est
szerb labdarúgó-válogatott
Magyar labdarúgó válogatott
Rafael Nadal
VM4K
virágpiac
Vuk Dragičević
Ema Kapor
Vajdasági Gitárfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:40, Frissítve: 16:02

Helyi alapanyagokból helyi termékek

Hagyományos karácsonyi kiállítás, helyi termékek bemutatója, nemzetközi pálinkafesztivál, vajdasági kulináris és élelmiszeripari kiállítás, mesterségek bemutatója és gépkiállítás. Mindez egy rendezvényen belül - elkezdődött a 7. Zentai Gazdanapok.
15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 14:07

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 13:38

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.
13:22

Egységes fordítások Vajdaságban

Ezzel a címmel tartott fordítástudományi konferenciát a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az előadók személyes tapasztalatokat osztottak meg egymással, valamint a vajdasági fordítástudomány aktuális kérdéseit is megvitatták.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.