Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Híradó – 2022.03.08. 17.30h

2022.03.08
18:39
2022.03.08
18:45
Forrás
Pannon RTV
A Pannon TV hírműsora

A Híradó főbb témái:
- Többszöri kezdeményezés után megkezdődött a civil lakosság tömeges evakuálása az ostrom alatt álló ukrán városokból.
- Vajdaság-szerte is zajlik a gyűjtés a háború elől menekülők számára.
- Egekbe szökött a nyersolaj ára az orosz-ukrán háború következtében. 2008 óta nem került ilyen sokba a fekete arany a világpiacon.
- Jelentősen visszaesett az önkéntes véradók száma Szerbiában a koronavírus-járvány kezdete óta. Vajdaságban is nagyon kevés a vértartalék.
- Világszerte ünneplik a nemzetközi nőnapot. Március 8-a mára a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napjává vált.
- Továbbra is marad a szokásostól hidegebb idő Vajdaságban, sőt szerdáról csütörtökre virradóra többfelé előfordulhat kisebb hóesés.
- Ma este játsszák a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek két visszavágóját is. A Bayern München a Salzburgot, a Liverpool pedig az Intert fogadja.

 

Híradó
Oroszország
Ukrajina
Volodimir Zelenszkij
Vajdasági Magyar Szövetség
Szabadkai Caritas
gyűjtési akció
Szakály József
Bábi Lajos
Szatmári Adrián
Pásztor István
kőolaj
Zorana Mihajlović
Bizerba gyár
Aleksandar Vučić
Szerb Haladó Párt
önkéntes véradás
Jelena Ćulić
Tóth Szalai Erika
nőnap
Kobrehel Éva
Night Cruisers Band
Labdarúgó Bajnokok Ligája
Bayern München
Salzburg
Liverpool
Inter

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.
17:50, Frissítve: 20:20

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.