Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.11.24.

2022.11.24
18:13
2024.02.05
12:41
A hét hátralévő részében is változékony napos és borongós időjárásra számíthatunk, de kisebb csapadék eső formájában elszórtan bármikor előfordulhat majd vidékünkön.

A térségben a hajnali órákban fagypont közeli értékeket mérhetünk. A következő napokban átlagosan 6 és 10 fok között alakulnak a nappali csúcsok.

Az éjszakai órákban 2 és 5 fok körüli minimum értékekre lehet számítani országszerte. Este többnyire tiszta lesz felettünk az ég, csapadék nem valószínű.

Pénteken és szombaton sokfelé ködös lehet a hajnal, de csapadékra nem kell számítanunk. Napközben változóan felhős és napsütéses időszakok váltják majd egymást. A légmozgás mérsékelt lesz, a szél csak rövid időszakokra élénkülhet meg. Átlagosan 9 és 11 fok közötti nappali csúcsokra van kilátás. Kettős fronthatás érvényesül, az UV-sugárzás elhanyagolható marad.

Szombaton és vasárnap a péntekihez hasonló változékony, többnyire napos időjárást tapasztalhatunk a a délnyugati részeken azonban kissé borult lehet az ég. A felhős tájakon szitálás, köd és gyenge eső is előfordulhat, de más csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire gyenge lesz. A nappali csúcsok 6 és 8 fok között alakulnak. A jövőhét első két napján hajnalban 1 és 2 fok körüli minimumokat mérhetünk, helyenként gyenge fagyra is számítani kell.

A régió időjárása jellemzően megegyezik majd a vidékünkön tapasztalhatóval. Sokfelé megnövekszik ugyan a felhőzet, de többnyire derült, napos időjárás lesz tapasztalható holnap, kisebb zápor azonban bármikor előfordulhat. A legmagasabb nappali értékekre, Podgoricán, Belgrádban, Bukarestben és Eszéken kell számítani 11-12 fokos értékekkel. Nisben és Budapesten 8, míg Szarajevóban és Szófiában mindössze 6 fokot mérhetünk. A leghidegebb napközben a romániai Kolozsváron és Ljubljanában lesz, ott csupán 4-5 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála.

 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.