Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.11.26.

2022.11.26
16:20
2022.11.26
17:21
Forrás
Pannon RTV
Változékony időre készülhetünk az előrejelzések szerint. Jövő hét közepén érkezik a csapadék. Vasárnap a hajnali órákban köd nehezíti a közlekedést és többfelé fagyhat. A hegyvidéki területeken hó is eshet.

Hétfőn többfelé kitisztul az ég és több órára kisüthet a nap. Kedden viszont újra beborul, szerdán és csütörtökön már nagyobb mennyiségű esőre kell készülni.

Ma éjszaka Vajdaság egész területén 2-3 fok közötti értékeket mérhetünk, és ahogy az előző éjjel, úgy most is sűrű ködre kell számítani. Csapadék nem várható, viszont szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

Vasárnap reggel még igencsak hűvös lesz az északi területeken. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 2 és 4 fok között alakul. Többfelé tartósan beragadhat a rétegfelhőzet és a köd. Ennek ellenére a középső területeken 5-7 fokot is mérhetünk. Délutánra kitisztul az ég és többórás napsütésre készülhetünk. Belgrádban és Nagybecskereken lesz a legmagasabb a nappali érték, 9 fok lesz.

Az elkövetkező napokban többnyire felhős, napos és csapadékos időjárásban lesz részünk. A szél többnyire gyenge lesz. Hétfőn hajnalban fagypont körüli értékeket mérhetünk, délután a nyugati és déli tájakon megnövekszik a napos időszakok száma. A csúcshőmérséklet 8 fok körül alakul. Kedden is hasonló időben lesz részünk, viszont többfelé beborul az ég. Szerdán megérkezik a csapadék, egész nap eshet. 5 és 8 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtökön a középső és déli tájak kivételével esőre van kilátás. Egyedül Vajdaság déli részein süthet ki a nap rövidebb időre. A hőmérséklet hasonlóan alakul, mint előző nap.

A régió időjárása jellemzően megegyezik majd a vidékünkön tapasztalhatóval. Sokfelé megnövekszik a felhőzet és ködfátyol nehezíti majd a látási viszonyokat a hajnali órákban. Délutánra kitisztul az ég és megjelenik a nap az égen hosszabb-rövidebb időre. A legmagasabb nappali értékeket Podgoricán mérhetjük, 10 fok lesz. Ezzel ellentétben Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban mindössze 4 fokot mutat majd a hőmérő higanyszála, de nem lesz sokkal melegebb Szófiában, Zágrábban, Kolozsváron és Nišben sem. Délután 5 fok várható. A régió más nagyvárosaiban többnyire 6 és 9 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.