Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Időjárás – 2022.12.06.

2022.12.06
18:00
Forrás
Pannon RTV
Az elkövetkező napokban változékony erősen felhős, csapadékos időjárásra van kilátás Vajdaságban.

A déli, délkeleti szél élénk lesz, néhol erős széllökéseket is tapasztalhatunk. A nap csak helyenként süthet ki kisebb időre. A reggeli órákban többfelé képződhet pára vagy sűrű köd.

Az előttünk álló éjszakán többnyire felhős lesz felettünk az ég, a hajnali órákra azonban helyenként kisebb szitálás is előfordulhat eső formájában. A leghűvösebb Szabadkán, Magyarkanizsán, Topolyán, Zentán és Nagykikindán lesz, ott 2 fokot mérhetünk a leghűvösebb órákban, Vajdaság többi részén azonban 2-3 fokkal enyhébb időjárás lesz tapasztalható.

Reggelre többfelé képződhet pára, illetve köd. A köd és a hozzá kapcsolódó alacsony szintű rétegfelhőzet napközben is tartósan megmaradhat. Számottevő mennyiségű csapadék nem várható, azonban a réteges felhőzetből szitálás előfordulhat. Az északnyugati irányú szél mérséklődik, de olykor élénk széllökések még előfordulhatnak. A minimum hőmérséklet értéke Vajdaság szerte – 2 és + 3 fok között míg a délutáni csúcsértékek 6 és 9 fok között alakulnak.

Az előttünk álló napokban is marad a változékony borongós idő. gyenge szélmozgással. Csütörtökön napos és felhős, elszórtan csapadékos időre számíthatunk. A délutáni maximumok 5 és 7 fok között alakulnak. Pénteken némileg csapadékosra fordul az időjárás térségünkben. A nappali csúcsok 10 fok körül várható. Szombaton és vasárnap továbbra is mérsékelt és erős délkeleti szél fúj, amely Bánát déli részén viharos lökésekkel is járhat. Vasárnap mérsékelt és erős északnyugati szélmozgásra számíthatunk, viszont enyhébb időre van kilátás, 13 és 15 fok körüli csúcshőmérséklettel.

A régió időjárása szerdán meggyezik a vidékünkön tapasztalhatóval. Szegeden, Zágrábban, Temesváron és Ljubljanában napos és felhős időszakok váltják majd egymást, 6-7 celsius fokos nappali csúcsokra lehet majd számítani. A legmagasabb hőmérsékletet Nisben, Podgoricán, Szófiában és Bukarestben mérhetjük, itt akár 10-11 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. A legalacsonyabb hőmérsékleti értékekre szerda délután Kolozsváron lehet számítani 4 celsius fok kíséretében.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:21

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.
20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.