Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.01.27.

2023.01.27
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Az elkövetkező napokban is marad a változékony felhőkkel, hószállingózással és rövid ideig tartó napsütéssel tarkított időjárás térségünkben.

A nappali csúcsok a napokban 3-6 celsius fok körül alakulnak.

Ami az előttünk álló estét és éjszakát illeti, erősen felhős vagy borult lesz felettünk az ég, nyugaton élénk, másutt gyenge É-i széllel. Kisebb csapadék, hószállingózás, gyenge hóesés szórványosan továbbra is lehet. Az éjszakai, hajnali órákban Vajdaság túlnyomó részén átlagosan 0 és egy fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton is erősen felhős, vagy borult idő várható. Az ország nagy részén eső, havas eső vagy erősebb havazás is előfordulhat. Élénk, erős lökésekkel kísért északi szélben kora délután 3 és 5 fok körül alakul a nappali átlag hőmérséklet.

Vasárnap a borongós, erősen felhős, párás, szürke ködfoltos területek váltakoznak, de helyenként elvékonyodhat a felhőzet, és rövid időszakokra kisüthet a nap. Nyugaton mérséklődik a szél. Napközben Vajdaság több településén elszórtan hószálingázós, kisebb havazás is várható. Hétfőre egy meleg-, majd estére egy hidegfront érkezése valószínű. A változóan felhős időben hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Erős lesz a délnyugatira forduló szél, 0, 3 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Keddre a hétfőihez hasonló borongós idő várható a térségben, és viszonylag enyhe, 4 fok körüli nappali csúcsokra van kilátás. Szerdán némileg emelkedik a nappali hőmérséklet. A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé várható eső vidékünkön. Élénk lesz a nyugatias szél, 5 és 8 fokos maximumokat mérhetünk.

A régió országaiban is hasonlóan alakul a hőmérséklet mint vidékünkön a legtöbb területen 1-4 fok között alakulnak a nappali csúcsok. Szegeden, Temesváron 4 fok, míg Nisben, Zágrábban és Szófiában mindössze 1 ceslisus fokos érték lesz tapasztalható. Legalacsonyabb értéket Szarajevóban mérhetünk -2 fok kíséretében. Legmagasabb nappali értéket a Podgorica környékén élők tapasztalhatnak, ott ugyanis 7 fokos hőmérsékleti érték mellett napos idő várható.


 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.