Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.01.28.

2023.01.28
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Egy időre eltehetjük az esernyőket, ugyanis az előrejelzések szerint nem kell csapadékra számítanunk az elkövetkező napokban.

Erős szélre viszont egyes területeken igen. A hőmérsékleti értékek -2 és 8 fok között alakulnak.

Mielőtt részletesen áttekintenénk, hogy milyen időben lesz részünk az elkövetkező napokban, lássuk mi várható az előttünk álló éjszakán. Felhős lesz az ég, csapadék, mint hallhatták nem valószínű. Szabadka és Magyarkanizsa kivételével 2 fok körül alakul a hőmérséklet. Gyenge lesz a légmozgás, lesznek viszont olyan órák, amikor felerősödik a szél és ennek hatására lehűl a levegő.

A hét utolsó napján hűvös lesz a reggel. Vajdaság északi részén -2 és -1 fok mérhető, délfelé haladva egy-két fokkal feljebb ugrik a hőmérő higanyszála, 0 és 1 fok várható. Ennek ellenére napos időre van kilátás a délelőtt folyamán, keleten, délkeleten lehet több felhő. Csapadék nem valószínű, viszont megerősödik a szél. A délutáni órák maximum hőmérséklete 3-4 Celsius-fok lesz.

A jövő hét folyamán változékony időre kell számítani. Hétfőn a reggeli napos időt követően északnyugat felől beborul az ég, de csak helyenként eredhet meg az eső. A fagyos hajnalt követően napközben 2-3 fok várható. Kedden enyhébb lesz a reggel, Bajmok kivételével egész Vajdaságban 0 fok ígérkezik. Délután a változóan napos-felhős időben nem kell csapadékra számítani, 5-6 Celsius-fokra kúszik fel a hőmérő. Szerdán és csütörtökön is hasonló időben lesz részünk, 7-8 fokos maximum hőmérsékletekkel.

A régió országaiban is hasonlóan alakul az időjárás, mint vidékünkön. A nappali hőmérséklet egyedül Szarajevóban csökken 0 fok alá. Itt -2 fokot mérhetnek hétfőn és havazni is fog, épp úgy, mint Nišben. A többi ország nagyvárosaiban hosszabb-rövidebb időre kisüt majd a nap, viszont a hőmérsékleti értékek közel lesznek a 0 fokhoz. Borult lesz az ég a bolgároknál egész nap, számottevő csapadékra nincs kilátás, gyenge szitálás azonban előfordulhat. Egyedül Montenegró fővárosában, Podgoricán mutat majd a hőmérő 5 fokot.


 


 


 


 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.