Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.02.03.

2023.02.03
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Marad a változékony többnyire borongós időjárás a következő napokban is. A felhős időben megerősödik az északi – északnyugati szél, de számottevő csapadék nem valószínű.

A felhők mögül azért néha kibújhat a nap egy kis időre. A hét utolsó napján és a jövő hét elején 1-4 fok körüli nappali csúcsokra van kilátás.

Ami az előttünk álló éjszakát illeti, túlnyomórészt felhős lesz felettünk az ég, havazásra, hószállingózásra azonban nem kell számítanunk. A hajnali órákban többnyire fagypont alatti értékeket mérhetünk. Vajdaságban átlagosan -1 fokig csökken a levegő hőmérséklete.

Szombaton napközben változékony időre számíthatunk. Kezdetben sok lesz felettünk a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, a hegyvidéki területeken hózáporral, futó havas esővel. Az erős, viharos északnyugati szélben Vajdaság szerte 4 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk.

Vasárnap az előrejelzések szerint nyugaton többször megnövekszik a felhőzet, máshol sok napsütésre készülhetünk. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb egy-egy futó zápor, hózápor fordulhat elő. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximum hőmérséklet 1 és 3 fok között alakul. Hétfőn több órára kisüt a nap, közepesen felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Kedden és szerdán többnyire felhős, változékony időre számíthatunk. Továbbra is élénk, erős lökések kísérik az északi szelet, 2, 6 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk.

A régió országaiban a legtöbb területen 2-4 fok között alakulnak a nappali értékek. Bukarestben, Ljubljanában és Podgoricán lesz a legmelegebb, ezeken a helyeken 5-6 és 8 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Belgrádban, Temesváron és Kolozsváron kifehéredhet a táj az ott élők havazásra és havas esőre számíthatnak. Szarajevóban lesz egyébként holnap a leghidegebb napközben, 1 fok körüli értékekre van kilátás.


 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.