Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Időjárás – 2023.02.03.

2023.02.03
18:00
Forrás
Pannon RTV
Marad a változékony többnyire borongós időjárás a következő napokban is. A felhős időben megerősödik az északi – északnyugati szél, de számottevő csapadék nem valószínű.

A felhők mögül azért néha kibújhat a nap egy kis időre. A hét utolsó napján és a jövő hét elején 1-4 fok körüli nappali csúcsokra van kilátás.

Ami az előttünk álló éjszakát illeti, túlnyomórészt felhős lesz felettünk az ég, havazásra, hószállingózásra azonban nem kell számítanunk. A hajnali órákban többnyire fagypont alatti értékeket mérhetünk. Vajdaságban átlagosan -1 fokig csökken a levegő hőmérséklete.

Szombaton napközben változékony időre számíthatunk. Kezdetben sok lesz felettünk a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, a hegyvidéki területeken hózáporral, futó havas esővel. Az erős, viharos északnyugati szélben Vajdaság szerte 4 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk.

Vasárnap az előrejelzések szerint nyugaton többször megnövekszik a felhőzet, máshol sok napsütésre készülhetünk. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb egy-egy futó zápor, hózápor fordulhat elő. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximum hőmérséklet 1 és 3 fok között alakul. Hétfőn több órára kisüt a nap, közepesen felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Kedden és szerdán többnyire felhős, változékony időre számíthatunk. Továbbra is élénk, erős lökések kísérik az északi szelet, 2, 6 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk.

A régió országaiban a legtöbb területen 2-4 fok között alakulnak a nappali értékek. Bukarestben, Ljubljanában és Podgoricán lesz a legmelegebb, ezeken a helyeken 5-6 és 8 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Belgrádban, Temesváron és Kolozsváron kifehéredhet a táj az ott élők havazásra és havas esőre számíthatnak. Szarajevóban lesz egyébként holnap a leghidegebb napközben, 1 fok körüli értékekre van kilátás.


 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Szurkolók csaptak össze Belgrádban

Éjfél körül tömegverekedés tört ki Belgrádban. Mintegy 40 szurkoló csapott össze a Gandijeva utcában. Két 30 év körüli férfit súlyos sérülésekkel szállítottak a katonakórházba, de gyerekek is megsérültek, köztük egy 12 és egy 16 éves fiú is.
18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.