Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.02.04.

2023.02.04
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Szélviharral tört ránk a hideg. Az erős lökések pedig folytatódnak az előrejelzések szerint.

Vasárnaptól keddig megnövekszik a napos órák száma, csak kevés felhő lesz az égen, de ez nem emel nagyot a hőmérsékleten. Szerdán többfelé beborul, csütörtökön pedig a keleti, középső és déli területeken kell hószállingózásra, futózáporokra és ködre számítani.

Szombat éjszaka sem veszít erejéből a szél. A 100 km/órát meghaladó lökések is előfordulhatnak. Ennek következtében a hőérzetünk megközelíti a -20 Celsius-fokot. Számottevő csapadékra nincs kilátás.

Vasárnap már több lesz a napsütés. Viszont még mindig erős északi-északkeleti szél fúj majd. Hideg lesz, hajnalban -2, napközben 1 és 2 fokot mérhetünk. Szerbia déli, hegyvidéki részein havazni fog és -10, -12 fokra is lecsökkenhet a hőmérséklet. Vajdaságban erre nincs esély.

Az elkövetkező héten sem lesz kellemes az idő. A hajnalok hűvösek lesznek, 0 fok alatti értékekkel, de a nappali csúcsértékek sem emelkednek magasra, 2 fok körül alakulnak. Hétfőn és kedden még többfelé élénk lehet az északkeleti szél, a napsütést délen zavarhatják felhők a délutáni órákban. Szerdán a felhős időben -3 és 2 Celsius-fok közötti értékeket mérhetünk. Csütörtökön már ködös lesz a délelőtt és néhol még a kora délutáni órákra is beragadhat. Egyedül Vajdaság középső részein kell hószállingózásra számítani, a Nap csak az északi és északnyugati területeken bújik elő.

A régió más országaiban is az erős széllökéseké lesz a főszerep. Lesz, ahol a nappali csúcsértékek nem emelkednek 0 fok fölé. Ilyen: Niš és Kolozsvár, sőt Szarajevóban -6 Celsius-fok várható. Nulla fokot mérhetnek majd Szófiában és Podgoricán, egy fokkal többet Ljubljanában, Zágrábban, Temesváron, Bukaresten és Budapesten. Eszéken, Belgrádban és Szegeden 2 fok körüli hőmérséklet lesz tapasztalható. Havazni egyedül Nišben fog.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.