Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.05.29.

2023.05.29
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Az előttünk álló napokban térségünkben változékony időjárás várható. Többnyire napos és felhős időszakok váltják majd egymást, záporra vagy zivatarra csak elszórtan kell számítani.

A hőmérsékleti maximumok 23 és 26 fok között alakulnak.

Ma éjszaka kissé megnyugszik az idő, csökken a csapadékhajlam és a felhőzet, lényegesen kevesebb helyen várhatók záporok, zivatarok. A hőmérsékleti minimumok várhatóan 15 és 18 fok között alakulnak.

A hét második napját borongós időjárás jellemzi a képződő gomolyfelhőkből többfelé zápor, zivatar kialakulására is számítani kell. Élénk lesz az északkeleti szél, 23 és 26 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Szerdán a többórás napsütés mellett ismét lesznek gomolyfelhők is, több helyen lehet zápor vagy kisebb zivatar is térségünkben. Élénk északias szél mellett 24 fokos csúcsokra készülhetünk. Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, csapadék nem várható. Élénk, erős lesz az északi szél mellett, 25 fokig melegszik a levegő. Pénteken napos, gomolyfelhős időre van kilátás, csapadék azonban nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, délután 23, 24 fokot mutathat a hőmérő. Szombatra a meteorológusok szerint túlnyomóan napos időjárás ígérkezik, helyenként lehet kisebb csapadékra számítani. Általában mérsékelt marad a légmozgás, 24 fokos maximum hőmérséklet várható.

El kelhet az esernyő a régió többi országában is holnap, ugyanis Kolozsvár, Podgorica és Ljubljana kivételével mindenhol számítani lehet záporokra vagy zivatarokra. A hőmérsékleti értékek nagyjából minden országban 20 Celsius-fok felett alakulnak, ez alól csak Bosznia-Hercegovina fővárosa, Szarajevó lesz kivétel, ahol mindössze 18 fokot mutat majd a hőmérő. Legmagasabb hőmérsékleti értékeket a Budapest, Szeged, Kolozsvár, Podgorica és Temesvár környékén élők mérhetnek, ezeken a helyeken ugyanis 24,25 fokig melegszik a levegő.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.