Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.05.30.

2023.05.30
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Változékony, de többnyire kora nyárias időjárást jósolnak a hét további napjaira a meteorológusok.

A napos kissé gomolyfelhős időjárást futó záporok és zivatarok zavarhatják meg. A nappali csúcsértékek 25 és 28 fok között alakulnak. Az UV sugárzás igen erős, ezért nem továbbra is fontos a megfelelő fényvédelem és az óvatosság.

Ami az előttünk álló éjszakát illeti: ismét nagyrészt megnyugszik az időjárás, csökken a csapadék valószínűsége, bár az ország egyes részein még éjjel is lehetnek záporok, csendesedő esők. Ott a felhőzet is megmarad. Várhatóan 14 és 17 fok között alakulnak a minimumok.

Szerdán várhatóan országszerte lecsökken a felhőzet, kisüt a nap, de a délután folyamán ismét gomolyfelhősödés következik, melyből szórványosan alakulhatnak ki az előző napokhoz képest, valamivel kevesebb helyen záporok és zivatarok. Vajdaságban átlagosan 26-27 fokos maximumokat mérhetünk.

Csütörtökön a napsütésé lesz a főszerep, a hőmérséklet az előző naphoz hasonlóan 25-26 fok körül alakul, főként a délután folyamán, de ezen a napon is kialakulhatnak záporok is térségünkben. Pénteken hidegfront előtti fülledt, meleg idő valószínű. Változóan napos-gomolyfelhős időben újabb szórványosan előforduló záporok, zivatarok kialakulásával kell számolni. 25 fokig melegszik majd a levegő. Szombatra előreláthatólag alacsonyabb nedvességtartalmú levegő sodródik térségünkbe élénk, erős északi széllel. Változóan napos, mérsékelten felhős idő a legvalószínűbb. Általában nem hullik csapadék, de egy-két helyen nem kizárt gyenge zápor előfordulása. 25-26 fokos maximumokra lehet számítani. Vasárnapra változó felhőzet és gyenge légmozgás mellett tartósabb napsütésre készülhetünk, 26 fokig emelkedik majd a hőmérséklet.

Változékony záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás ígérkezik a régió más országaiban is holnap. A hőmérsékleti értékek átlagosan mindenhol meghaladják a 20 fokot. Bukarestben 29 fokot, míg Temesváron, Eszéken, Szegeden és Belgrádban 26-27 fokos maximumokat mérhetünk. Legalacsonyabb hőmérsékleti értékre csapadékos időjárás mellett a Szarajevó közelében élők számíthatnak 18 fok kíséretében.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.