Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Időjárás – 2023.06.01.

2023.06.01
15:59
2023.06.01
16:19
Forrás
Pannon RTV
Hidegfront érkezik a napokban, észak-északkelet felől kissé hűvösebb levegő áramlik a térségbe, melynek köszönhetően a hétvégére valamelyeset visszaesik a hőmérséklet, de fázni biztosan nem fogunk.

Ami az előttünk álló éjszakát illeti, csapadékmentes órákra van kilátás, helyenként megnövekszik a felhőzet, a leghűvösebb órákban 16-18 fokos minimumokra van kilátás.

Holnap napos-gomolyfelhős időre van kilátás délelőtt, a kora délutáni órákban pedig egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, élénk északi-északnyugati széllökések kíséretében. A csúcshőmérséklet 23 és 27 fok között alakulhat.

Szombaton napos idő várható, csak elvétve lehet csapadékra számítani, 25-27 fok várható a legmelegebb órákban. Vasárnap a napsütést időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, néhol kialakulhatnak kisebb záporok is vidékünkön. Helyenként megélénkülő északkeleti szél mellett 27 fokig emelkedik a hőmérséklet, a hajnali órákban 10 fok körüli értékeket mérhetünk. Hétfőn a napsütés mellett elszórtan lehetnek záporok, zivatarok. Helyenként megélénkül az északkeleti szél, a csúcshőmérséklet a 29 fokot is elérheti, kedden már alacsonyabb nappali értékeket mérhetük.  

Záporokkal, zivatarokkal tarkított idő lesz jellemző a környező országokban is pénteken.  Az Adria térségében csak elvétve kell csapadékra számítani, többnyire azonban napos-felhős idő várható. A legalacsonyabb nappali értékeket Szarajevóban lehet majd mérni, ahol mindössze 18 fokig emelkedik a hőmérséklet, míg Bukarestben csaknem 30 fok lesz a legmelegebb órákban.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:57

Öntözés a mezőgazdaságban - Drága, de szükséges

Az elmúlt évtizedben évről,évre kevesebb csapadék hullott, ami arra késztette a gazdákat, hogy öntözőrendszerekbe fektessenek. Számos támogatási formát lehet igénybe venni erre a célra, viszont így sem sokan engedhetik meg maguknak, hogy locsoljanak.
17:08, Frissítve: 19:24

Táboroznak a gólyák

Több mint 30 gólya kezdi meg tanulmányait a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Az év kezdete előtt minden évben megszervezik a hagyományos gólyatábort, ahol az oktatás előtt megismerkedhetnek, illetve összebarátkozhatnak az elsőévesek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.