Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Időjárás – 2023.06.02.

2023.06.02
16:51
Forrás
Pannon RTV
Meleg idő, napsütéssel, elszórt záporokkal, zivatarokkal – ez jellemzi az elkövetkező napok időjárását. Olykor a szél is felerősödik, jellemzően a délelőtti órákban. A hőmérséklet csúcsértéke hétfőn elérheti akár a 29 Celsius-fokot is.

Az előttünk álló éjszakán helyenként megnövekszik a felhőzet, az ég is megdörrenhet, de esni nem fog. A hőmérséklet igencsak kellemesnek bizonyul Nagykikinda és Belgrád vonatkozásában. 19-20 fokra van kilátás. Viszont Vajdaság többi részén is 17-18 fok várható.

Szombaton az ország nagy részén sok napsütés várható, legfeljebb délen fordulhat elő egy-egy zápor. Többfelé szeles időben lesz részünk, egyes tájakon erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Hajnalban 9-16, napközben 24-27 fok várható.

Vasárnap a napos időt csak délen, délkeleten és délnyugaton zavarhatja több gomolyfelhő. Ezeken a tájakon zápor, néhol zivatar előfordulhat. Friss lesz a hajnal, 6 és 9 fok közé hűl le a levegő. Délután 26-27 fokot mérhetünk. Hétfőn tetőzik a hőmérséklet, akár 29 Celsius-fokot is mutathatnak a hőmérők. Főként Vajdaság nyugati felén alakulhat ki eső a napos időszakok mellett. A kedd borult, csapadékos nap lesz, zivatarokkal tarkítva. A keleti-délkeleti szél több helyen élénk, zivatarok idején erős lehet, éppúgy mint szerdán. A hőmérséklet ezeken a napokon átlagosan 15 és 25 fok között alakul.

Szombaton a régió országaiban felerősödik a szél. Gomolyfelhők árnyékolják a napot, a legtöbb helyen heves esőzések várhatók, zivatarokkal. Egyedül Bosznia-Hercegovinában mérnek majd 20 fok alatti hőmérsékletet. Belgrád mellett Temesváron és Eszéken lesz a legmagasabb a nappali érték, ez 25-27 Celsius-fokot jelent. Ami biztos, hogy ha a környező országok egyikébe utazunk holnap, az esernyőket ne hagyjuk otthon!

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:57

Öntözés a mezőgazdaságban - Drága, de szükséges

Az elmúlt évtizedben évről,évre kevesebb csapadék hullott, ami arra késztette a gazdákat, hogy öntözőrendszerekbe fektessenek. Számos támogatási formát lehet igénybe venni erre a célra, viszont így sem sokan engedhetik meg maguknak, hogy locsoljanak.
17:08, Frissítve: 19:24

Táboroznak a gólyák

Több mint 30 gólya kezdi meg tanulmányait a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Az év kezdete előtt minden évben megszervezik a hagyományos gólyatábort, ahol az oktatás előtt megismerkedhetnek, illetve összebarátkozhatnak az elsőévesek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.