Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.09.22.

2023.09.22
18:00
Forrás
Pannon RTV
Az elkövetkező napokban 18 és 27 fok között alakulnak térségünkben a nappali maximumok. Többnyire napos és rétegfelhős időre kell készülni, kisebb záporok illetve zivatarok várhatóan vasárnap vonulhatnak végig vidékünk felett.

Este, valamint éjszaka Vajdaság-szerte erősebben, az ország más részein változó intenzitással lesz felhős felettünk az ég. Egy hidegfront ér el vidékünket, de az éjszaka folyamán csapadék kialakulására nem kell számítanunk. Térségünkben átlagosan 21 és 22 fokos minimum értékekre van kilátás.

Szombaton hullámzó hidegfront okoz változékony időjárást. Többfelé hullhat jelentős mennyiségű csapadék. Napközben erősen felhős, változékony időre készülhetünk, eleinte kisüthet némi időre a nap, de többfelé alakulhat ki eső, zápor, illetve zivatar. Eleinte a déli, majd az északnyugatira forduló szelet kísérik élénk, erős lökések. A legmelegebb órákban 26 és 32 fok között alakulnak a nappali csúcsok.

A hét utolsó napján 18 fokos értékeket mérhetünk szeles és már Vajdaság-szerte hűvös, főként délelőtt borongós, szórványosan, ismétlődően esőkkel tarkított idő körvonalazódik. Délután már csak elvétve lehet kisebb eső, és szakadozik, vékonyodik a felhőzet, elő-előbukkanhat a nap is. Hétfőre már front mögötti, javuló időben bízhatunk. Mérséklődik a szél, és döntően napos időjárás a legvalószínűbb, csapadék nélkül. A nappali maximumok 23-24 fok körül alakulnak Kedden és szerdán kissé felhős de túlnyomó részt napos lesz felettünk az ég, 27 fokos értékek mellett csapadékmentes, kellemesen meleg, az évszakos átlagnál 4-6 fokkal melegebb idő következhet.
A régió többi országában is többnyire változékony elszórtan záporokkal tarkított időjárás várható szombaton. Átlagosan  26 és 33 fok közötti értékekre kell számítani. Legalacsonyabb hőmérsékleti értéket holnap a Ljubljana és Zágráb közelében élők mérhetnek 18-19 fokok kíséretében, míg Budapesten és Szarajevóban mindössze néhány fokkal lesz csak melegebb az idő, ezeken a helyeken 21-22 fokig kúszik a hőmérő higanyszála. Legmagasabb hőmérsékleti értéket a Bukarest környékén élők tapasztalhatnak, ott ugyanis 32 Celsius fokig emelkedik a nappali hőmérséklet.

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.