Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.09.24.

2023.09.24
18:00
Forrás
Pannon RTV
Egy időre újra eltehetjük az esernyőket, ugyanis az előrejelzések szerint nem kell csapadékra számítanunk az elkövetkező napokban. Visszatér a kellemes, enyhe őszi idő térségünkbe.

Az előttünk álló napokban 26 és 27 fokos értékekre számíthatunk.

Mielőtt részletesen áttekintenénk, hogy milyen időben lesz részünk az elkövetkező napokban, lássuk mi várható az előttünk álló éjszakán. A késő esti, éjszakai órákban változó, szakadozott felhőzet és mérsékelt északi-as légmozgás várható. Csapadéktól már nem kell tartani. A kora hajnali órákban párásság, néhol köd is képződhet, 13 és 15 fok közötti minimumokat mérhetünk.

A jövőhét első napján hűvös lesz a reggel. A reggeli ködfoltok megszűnését követően azonban változó felhőzet mellett sok napsütésre készülhetünk. Csapadékra továbbra sem kell számítanunk. Megélénkül az északkeleti szél. A délutáni órákban Vajdaság-szerte 24 és 27 fok közötti hőmérsékleti értékeket mérhetünk.

Kedden a reggeli órákban még lehetnek ködfoltok, amelyek várhatóan a délelőtt folyamán gyorsan felszállnak, így többnyire napos időben bízhatunk. A napsütést csak kevés felhő zavarja, csapadék nem várható. Időnként megélénkül az északkeleti szél. A legmelegebb órákban 26 fokig melegszik a levegő. Szerdán és csütörtökön a keddi időjáráshoz nagyon hasonló időre, 26 fokos értékek mellett túlnyomóan napos időjárásra készülhetünk. Pénteken 27 fokos maximum értékek mellett vidékünk felett marad a napos kissé gomolyfelhős enyhe őszi időjárás.

A régió országaiban is hasonlóan alakul az időjárás, mint vidékünkön. A nappali hőmérséklet egyedül Zágrábban csökken 20 fok alá.  A többi ország nagyvárosaiban hosszabb-rövidebb időre kisüt majd a nap, a hőmérsékleti értékek pedig 23 és 29 fok között alakulnak. Borult lesz az ég és csapadék is várható holnap Belgrád, Nis, Eszék, Szarajevó  és Podgorica közelében. Legmagasabb hőmérsékleti értéket 28 fok kíséretében Temesváron és Bukarestben mutat majd a hőmérő.

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.