Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.09.26.

2023.09.26
18:00
Forrás
Pannon RTV
Szeptember utolsó hetében is marad a 26-27 fokos meleg, napsütéses időjárás térségünkben.

A csapadékos, borongós őszi idő egyelőre elkerüli vidékünket. Kisebb lehűlésre vasárnap számíthatunk 23 fokos érték kíséretében.

Ma éjszaka derült lesz felettünk az ég, csapadék nem valószínű. Vajdaság-szerte 14-15 fokos minimumokra van kilátás.

Szerdán a ködfoltok délelőtt gyorsan feloszlanak és Vajdaság-szerte napos, száraz időben lesz részünk, csapadék nem várható, gyenge keleties szélmozgás mellett 26-27 fokig melegszik a levegő.

Napos, kellemes, enyhe időjárás várható a hét második felétől egészen vasárnapig vidékünkön. A nappali csúcsértékek 26-27 fok körül tetőznek. Kisebb változás a hét utolsó napján várható az időjárásban, aznap ugyanis 23 fok mellet kissé borongós de napos lesz felettünk az ég.

Változékony, de csapadék nélküli lesz az idő holnap a környező országokban. 27-28 fokos maximumok várhatók, a magyar fővárosban, Szegeden, Temesváron és Bukarestben, míg 18 és 23 fok körüli értékek várhatók Szarajevó, Szófia, Nis, Zágráb, valamint Ljubljana közelében.

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:40, Frissítve: 16:02

Helyi alapanyagokból helyi termékek

Hagyományos karácsonyi kiállítás, helyi termékek bemutatója, nemzetközi pálinkafesztivál, vajdasági kulináris és élelmiszeripari kiállítás, mesterségek bemutatója és gépkiállítás. Mindez egy rendezvényen belül - elkezdődött a 7. Zentai Gazdanapok.
15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 14:07

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 13:38

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.
13:22

Egységes fordítások Vajdaságban

Ezzel a címmel tartott fordítástudományi konferenciát a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az előadók személyes tapasztalatokat osztottak meg egymással, valamint a vajdasági fordítástudomány aktuális kérdéseit is megvitatták.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.