Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.09.27.

2023.09.27
18:32
Forrás
Pannon RTV
Az évszaknak megfelelő időjárás lesz az elkövetkező napokban. Az előrejelzések szerint napos, felhős, ködös, de csapadékmentes időnk lesz. A reggelek hűvösek lesznek, a délutáni maximumok nem haladják meg a 26-27 Celsius-fokot. Lássuk a részleteket!

Ma éjszaka egy-két fokkal feljebb kúszik a hőmérő higanyszála a tegnapi értékekhez képest. Főként 17-18 Celsius-fok lesz Vajdaságban. A hajnali órákban többfelé köd képződhet, túlnyomórészt az északi tájakon. Ez csütörtök reggelre okozhat kisebb fennakadást a közlekedésben.

Tehát ha útnak indulnak legyenek körültekintőek! Tartsák be a követési távolságot és a sebességet! A reggeli pára-, ködfoltok feloszlása után csaknem zavartalan napsütésre számíthatunk a nap hátralevő részében. Gyenge, mérsékelt lesz keleties szél. Délután – az előző naphoz hasonlóan - 25-26 fokot mérhetünk.

Hétvégére szép időt látnak elő a meteorológusok. Pénteken, szombaton és vasárnap eső nem valószínű, a hőmérsékleti értékek 25 és 27 fok között alakulnak a legmelegebb órákban. Az már kevésbé jó hír, hogy a hajnalok, a reggelek hűvösek lesznek, pára-, ködfoltok bárhol képződhetnek. A hőmérők többnyire 13 és 15 fokot mutatnak majd.  Hétfőn jelentősen visszaesik a hőmérséklet, már csak 22 Celsius-fok lesz délután, reggel pedig épphogy eléri a 10 fokot.

A régió más országaiban a szerdaihoz hasonló időjárás várható csütörtökön is: változékony, de csapadék nélküli. A hőmérséklet lesz, ahol egy-két fokot csökken, lesz viszont, ahol ennyit emelkedik. A legalacsonyabb nappali érték Szarajevóban várható, 19 fok, a legmagasabb pedig Bukarestben, 28 fok.

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:40, Frissítve: 16:02

Helyi alapanyagokból helyi termékek

Hagyományos karácsonyi kiállítás, helyi termékek bemutatója, nemzetközi pálinkafesztivál, vajdasági kulináris és élelmiszeripari kiállítás, mesterségek bemutatója és gépkiállítás. Mindez egy rendezvényen belül - elkezdődött a 7. Zentai Gazdanapok.
15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 16:19

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 16:33

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.