Ugrás a tartalomra

Kincsesládánk - Martonos

2020.12.05
21:46
2020.12.05
23:01
Martonoson járt a Kincsesládánk csapata

A Kincsesládánk következő állomása Martonos. A hely, ahol horgásztunk, és halat is fogtunk. Kosarat fontunk, vesszőből és csuhéból. Megnéztük, hogyan készül egy söprű, és hogy a messze földön híres martonosi paprika milyen utat jár be. Az emlékházban fájdalmas eseményeket idéztünk fel, míg a tájházban a múlt a jelennel vegyülve jelent meg. Betekintettünk a helyi művelődési életbe és még számos érdekességet megtudtunk a faluról.

Kincsesládánk
Martonos
horgászat
hal
kosárfonás
söprű
paprika
tájház
emlékház
művelődés

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:44, Frissítve: 21:23

Újra a Zvezda a bajnok

Ismét a Crvena zvezda nyerte a szerb labdarúgó Szuperligát. A piros-fehér belgrádi együttes meggyőző 3:1-es győzelmet aratott a Voždovac ellen az utolsó fordulóban.
19:05, Frissítve: 20:19

Tavaszi hangulatban

Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.
18:20, Frissítve: 20:56

A fantasztikus Fantast

Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő. A 9. alkalommal megszervezett eseményen az idén több mint 300 fellépő vett részt, hét ország 49 városából.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.