Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kincsesládánk – Tiszaszentmiklós

2021.03.06
21:57
2021.03.06
22:02
Forrás
Pannon RTV
Tiszaszentmiklóson járt a Kincsesládánk csapata.

A bánáti Tiszaszentmiklósra látogatunk, ahol a körforgalom közepébe nem virágot, hanem egy templomot ültettek. Ahol nemcsak magyarul és szerbül, hanem szlovákul és lengyelül is ránkköszönhetnek. Ahol megláthattuk, hogy szorgos kezek milyen könnyedén készítik el az isteni finom kürtős kalácsot, ahol megtudtuk, hogy a házi szappannak párja nincsen, ahol kreatív tippeket kaptunk a mézeskalács-díszítéshez, a tojásfestéshez és a gyertyaöntéshez. A helyre, amely méltán ismert a libanapokról és a hagyományos disznótorról, és ahol az éneklés anyáról leányra száll.

Kincsesládánk
Tiszaszentmiklós

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:05

Karneváli hangulat Torontálvásárhelyen

Szebbnél szebb jelmezek, finomabbnál finomabb ételek és rengeteg mosoly volt a torontálvásárhelyi karneválon és pörköltfőző versenyen, amelyre külföldről is érkeztek vendégek. A karneválon több mint 200 gyerek öltözött jelmezbe.
11:33, Frissítve: 11:41

Zelenszkij: Súlyos a helyzet Donbaszban

Mariupol orosz fennhatóság alá került, az orosz csapatok arra készülnek, hogy Liman irányába nyomulnak tovább – jelenti az ukrán média. Andrzej Duda, lengyel államfő megérkezett Kijevbe.
10:39, Frissítve: 11:58

Testvértelepülési együttműködés

A magyarországi Őrtilos és Torontálvásárhely vezetősége testvértelepülési szerződést írt alá. A felek azt remélik, hogy az eddig is baráti kapcsolat a jövőben is gyümölcsöző lesz.

Népszerű