Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Közel-kép – 75 éves fennállását ünnepelte a Hét Nap Lapkiadó Kft.

2021.10.02
19:50
Forrás
Pannon RTV
Riportműsor a régió főbb eseményeiről, kulturális rendezvényekről, falunapokról, versenyekről.

1946. április 5-e. Ezen a napon jelent meg a vajdasági magyar sajtópaletta legújabb terméke, a Hét Nap hetilap első száma. 12 oldalon, 5000 példányszámban adták ki Újvidéken, ahol hét éven át készíttették és nyomtatták. Szerkesztősége 1953. március elsején került Szabadkára. A több évtizedes munkát, a sikereket, egymást ünnepelni gyűltek össze a lap egykori és mai munkatársai, a vajdasági magyar média képviselői, a helyi önkormányzatok vezetői, államtitkárok, parlamenti képviselők, a politikum, és az alapító, a Magyar Nemzeti Tanács képviselői.

Közel-kép
László Edit
Tóth Lívia
Perisity Irma
Lackó Lénárd
Kartali Róbert
Brasnyó Zoltán
Zvekán Péter
Hajnal Jenő
Pásztor István
Hét Nap

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.