Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Közel-kép - Az elsőéves egyetemisták és a felsőbb éves demonstrátorok ösztöndíjszerződéseinek ünnepélyes aláírása Újvidéken

2019.11.12
17:18
2020.03.25
14:46
Forrás
Pannon RTV

A Magyar Nemzeti Tanács felsőoktatási ösztöndíjprogramjának célja, hogy a Vajdaságban élő és tanuló egyetemisták szülőföldjükön találják meg boldogulásuk kulcsát és tanulmányaik végeztével itthon építsenek karriert, alapítsanak családot. Az ösztöndíjszerződéseket ünnepélyes keretek között írták alá az újvidéki Európa Kollégiumban.

Magyar Nemzeti Tanács
ösztöndíjprogram
demonstrátor
elsőéves egyetemisták
Közel-kép

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.