Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Közel-kép - Észak-bánáti Néptánctalálkozó Törökkanizsán

2022.05.19
17:33
Forrás
Pannon RTV
Riportműsor a régió főbb eseményeiről, kulturális rendezvényekről, falunapokról, versenyekről.

15 művelődési egyesület, több mint 300 tag, 20 produkció. A néptáncosoké volt Törökkanizsa központja. 13. alkalommal is megszervezték az Észak-bánáti Néptánctalálkozót.

Közel-kép
Kovács Magdaléna
Kátai Tibor
Gazsó Tibor
Ágoston Szilvia
Mihók Emese
Újhelyi Nándor
Szakállas Zsolt
Észak-bánáti Néptánctalálkozó

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.