Ugrás a tartalomra

Közel-kép - Őseink zenéje - népzenei rendezvény Szenttamáson

2020.02.13
17:36
2020.03.25
09:42

Kirakodóvásár, népzene, mesemondás. Nagykorúvá vált az Őseink Zenéje, a népzenei rendezvényt már 18-dik alkalommal szervezték meg Szenttamáson. A közönség a helyi néptánccsoportok bemutatkozása mellett ez alkalommal két magyarországi együttes, a Tindia és a Rozsdamaró koncertjeit élvezhette.

Őseink Zenéje
népzene
néptánc
rendezvény
közönség
Szenttamás
Magyarország
Közel-kép

Most

07:52, Frissítve: 09:39

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.
23:10, Frissítve: 08:23

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.