Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Közel-kép – Összmagyar Egyetemista Tábor

2022.09.20
17:25
Forrás
Pannon RTV
Riportműsor a régió főbb eseményeiről, kulturális rendezvényekről, falunapokról, versenyekről.

Politikai, gazdasági, kulturális témák várták a diákokat a Rákóczi Szövetség Összmagyar Egyetemista Táborában Sátoraljaújhelyen. Az egyetemista tábornak 33 éves hagyománya van. Idén a Kárpát-medence mellett a diaszpórából is érkeztek táborozók, Vajdaságból 19-en.

Közel-kép
Összmagyar Egyetemista Tábor
Kivári Dávid Dominik
Németh Zsolt
Csáky Csongor
Potápi Árpád János
Novák Balázs
Fodror Mihály
Apró Zsanett
Ballagó Klementina
Seres Károly

Most

14:12

Kevesebb a migráns Horgoson

Rendszeresen begyűjtik Észak-Bácskában a határ menti övezetben megbúvó migránsokat, ők azonban visszaszivárognak. A települések központját elkerülik, napközben most nem is igazán mozognak, mert elkezdődött a harmincnapos muszlim böjt, a ramadán.
14:02

Faültetési akciót tartottak Palicson

Mintegy 300 facsemetével gazdagodott a palicsi természeti park. A magas vízszint miatt egyes fajták elkezdtek korhadni, aminek következtében csökkent a fafajták sokszínűsége a parkban. Ezen szeretne javítani a Palics-Ludas Közvállat az ültetéssel.
13:30, Frissítve: 13:38

Uniós csúcs Brüsszelben

Ma kezdődött a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben. A tárgyalások fő témái közé tartozik az Ukrajnának nyújtott fegyverkezési és pénzügyi támogatás, a migráció, az uniós gazdasági versenyképesség.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.